Rotterdam Topsport

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

In 1990 werd Rotterdam Topsport in het leven geroepen om Rotterdam nog nadrukkelijker te positioneren als toonaangevende sportstad. Een vooruitstrevende zet. De stad werd direct voorloper in stedelijk topsportbeleid en is dat altijd gebleven.

Rotterdam Topsport richt zich sindsdien op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het ondersteunen van topsportverenigingen, het laten realiseren van topsportaccommodaties en talentencentra en het creëren van de beste omstandigheden voor talenten om te kunnen presteren. Onze ondersteuning verhoogt de medaillekansen van sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt.

Rotterdam Topsport maakt nadrukkelijk keuzes voor focussporten en evenementen die aansluiten bij het DNA van Rotterdam. Werelds, grensverleggend en no-nonsense, dat is Rotterdam en dat is Rotterdam Topsport.

Topsporters en Rotterdam Topsport beschikken over hetzelfde DNA. Een topsporter is innovatief en hoog gemotiveerd, wil alles uit zichzelf halen en heeft er alles voor over om op het podium te komen. Hij of zij wil kortweg de beste zijn. Diezelfde drive stroomt bij Rotterdam Topsport door het bloed. We willen de beste zijn voor de sporters en sponsors en ook voor de aankomende talenten en de topsportverenigingen. Net als bij topsporters, gaat dat niet vanzelf. Een podiumplaats behalen vereist intensief en doelgericht werken.

Meer info is te vinden op www.rotterdamtopsport.nl.