Stapje voor stapje weer richting grote toernooien – interview met Thiemo de Bakker

 In Nieuws, Nieuwsberichten

Thiemo de Bakker
Leeftijd: 28 jaar
Nationaliteit: 

Thiemo de Bakker kreeg van toernooidirecteur Raymond Schot een wildcard voor het hoofdtoernooi. De in Spijkenisse woonachtige tennisser die in 2010 de nummer 40 op de wereldranglijst was, voelt hij zich echter niet de favoriet op dit toernooi: “Er zijn genoeg jongens die goed spelen en ik ben anderhalve week geleden geblesseerd geraakt. Mijn voorbereiding is niet ideaal geweest, dus ik moet er nog even inkomen.” Ondanks dat ziet hij wel kansen om het toernooi te winnen. “Ik weet dat als ik goed speel, ik het toernooi hier kan winnen. Maar er zijn hier ook genoeg andere jongens die goed spelen.”

In 2010 was hij nog de nummer 40 van de wereld. Zijn huidige ranking is 375. Hoewel dit zeven jaar geleden is, ziet hij zeker een mogelijkheid om op dit niveau terug te komen. “Ik denk zeker dat ik terug kan komen en dit heb ik meerdere keren laten zien. Het draait niet om momenten. Uiteindelijk moet je het hele seizoen goed spelen. Dat was mijn probleem de afgelopen 6 jaar.”

Ruimte voor verbetering en potentie om te groeien ziet Thiemo nog wel. “Anders had ik niet meer getennist!” Hij heeft dan ook de ambitie om weer grote toernooien te spelen en een hogere ranking te krijgen. Gezien zijn ranking moet hij nu Futures spelen. “Ik ben acht maanden geblesseerd geweest, dus ik heb acht maanden niet gespeeld. Je ranking valt dan weg en dan ben je op Futures aangewezen om punten te verdienen. Omdat het einde van het seizoen nadert, zal ik dit jaar niet meer terugkomen op het oude niveau. Dat kan natuurlijk ook niet je doel zijn binnen een jaar. Dit jaar zal ik vooral stappen moeten maken en zorgen dat ik klaar ben voor volgend jaar. Het zal te kort dag zijn om dit jaar weer de kant van grote toernooien op te gaan. Volgend jaar hoop ik dat wel te bereiken.”

Wat hier allemaal voor nodig is? “Als je acht maanden hebt stilgezeten, heb je gewoon tijd nodig. Fysiek, mentaal, weer in de wedstrijden komen, weer spanning ondervinden, dat soort dingen.”

De langdurige blessure was voor Thiemo geen enorme tegenslag. “Dat hoort er ook bij. Tijdens deze periode is het van belang dat je fysiek wel je dingen kunt doen om daarnaast gewoon rust te houden en ervoor te zorgen dat je weer herstelt.” Stoppen met professioneel tennissen is voor Thiemo geen optie geweest . “Ik wist dat het goed zou komen. Een operatie was niet aan de orde, twijfels waren er ook niet. Er gaat gewoon tijd overheen. Nu ben ik met mijn coach stapje voor stapje weer in de juiste richting aan het opbouwen. Ik heb wel zin om hier een wedstrijd te spelen. We zullen zien wat het wordt!”

Door Lineke Veldhoen

Recommended Posts

Leave a Comment