Interview met Rotterdam Open 2016 winnaar Botic van de Zandschulp

 In Nieuwsberichten

Wat ging er door je heen bij het winnen van de finale?
Het was een geweldig gevoel toen de wedstrijd uiteindelijk afgelopen was. Aan het einde van de wedstrijd heb je nog wel een beetje zenuwen om de wedstrijd uit te serveren, maar dat ging gelukkig allemaal goed.

Vertel eens iets over jezelf en over je tennisloopbaan tot nu toe.
Mijn tennisloopbaan in het profcircuit is nog niet zo uitgebreid. Ik ben vorig jaar begonnen met het spelen van futures, maar jammer genoeg had ik halverwege de zomer een virus opgelopen waardoor ik niet het hele jaar toernooien heb kunnen spelen wat ik eigenlijk wel graag had willen doen. Begin deze zomer heb ik de draad weer opgepakt om futures te gaan spelen en dat gaat tot nu toe wel goed.

Hoe zien jouw toernooi- en trainingsschema’s eruit?
Ik weet nog niet precies welke toernooien ik ga spelen. Dat moet ik nog overleggen met mijn trainer. Ik wil in ieder geval nog wel een aantal toernooien spelen. Qua training vul ik dat in bij Amstelpark en dat is me het afgelopen jaar zeer goed bevallen.

Wat zijn je ambities nu je je eerste future toernooi gewonnen hebt? Blijf je voorlopig futures spelen of wil je zo snel mogelijk de overstap maken naar challengers?
Mijn ambitie is om in het begin nog meer punten te verzamelen met future toernooien en met behulp van die punten te stijgen op de wereldranglijst. Als mijn positie hoog genoeg is ga ik challenger toernooien spelen.

Wat is tot op heden het mooiste moment uit je carrière en waarom?
Ik denk dat tot op heden het mooiste moment uit mijn carrière is dat ik het future toernooi van Rotterdam heb gewonnen, omdat je dan toch een mooie beloning krijgt voor de energie en tijd die je in je carrière stopt.

Heb je een gouden tip voor jonge ambitieuze tennissers?
Mijn tip is om vooral plezier te blijven hebben als je tennis speelt, ongeacht hoe vaak je tennist.

Recommended Posts

Leave a Comment