Interview met Goncalo Oliveira

 In Nieuwsberichten

Jesse Huta Galung wist door te dringen tot de tweede ronde van het Rotterdam Open door te winnen van Goncalo Oliveira, een 20-jarige tennisser uit het Portugese Alvor. Goncalo doet zowel in de single als in de dubbel (met de Duitser Jan Choinski) mee aan het Rotterdam Open.

Wat is je huidige ranking?

993

Is dit de hoogste ranking uit je carrière tot nu toe?

Nee, voordat ik geblesseerd raakte stond ik 742. Vorig jaar was ik vier maanden geblesseerd, maar nu gaat het weer goed en ben ik volledig hersteld. Inmiddels heb ik geleerd dat ik moet stoppen zodra ik pijn krijg.

Hoe lang ben je nu al van huis?

Sinds half februari. Half november gaan we voor twee weken naar huis en daarna ga ik een paar toernooien spelen in Florida.

Je reist samen met je vader in een camper door Europa.

Dat klopt. Hij is niet alleen mijn vader, maar tevens mijn coach, mijn manager en mijn fysiotherapeut. Hij is eigenlijk alles behalve mijn vriendin. Mijn vader heeft vroeger top 200 gespeeld. Dat heb ik nog niet bereikt, maar sinds mijn veertiende kan ik hem verslaan.
Wij reizen met de camper, omdat ik dan mijn eigen bed kan meenemen. Af en toe slapen we ook wel in hotels als we even genoeg hebben van de camper, maar we verplaatsen ons van toernooi naar toernooi met de camper.

Wat is je doel?

Ik zou graag ooit een Grand Slam winnen en hoop uiteindelijk in de top tien te komen.

Is dit een zwaar leven of een mooi leven?

Het is een zwaar, maar wel een goed leven. Ik zou het niemand aanbevelen die een normaal leven wil leiden, maar als je gewend bent om iedere week te reizen word je erg onrustig als je voor langere tijd thuis bent. Na één of twee maanden heb je dat dan ook wel weer gezien. Deze week ben ik in Rotterdam en volgende week maak ik van het Belgische Arlon mijn thuis.
De andere spelers beschouw ik als mijn familie en vrienden. De onderlinge sfeer is heel goed. Veel spelers ken ik al sinds mijn veertiende. We zien elkaar soms twee weken achter elkaar en dan weer twee maanden niet. Tussen de wedstrijden door kaarten we met z’n allen, gaan we voetballen of gaan we de stad in.

Waarin onderscheid jij je van andere spelers?

Ik heb een goede service en een goede forehand. De volleys gaan me ook goed af. Het valt niet mee om een punt tegen mij te scoren, want daar zul je veel en hard voor moeten rennen. Woensdag had ik in de single een mooie strijd met Jesse, maar kwam ik uiteindelijk tekort. Hij heeft top 100 gespeeld. Dat hoop ik in de toekomst ook te bereiken.

Recent Posts

Leave a Comment