Glenn Smits pakt eerste ATP-punt

 In Nieuwsberichten

Glenn Smits pakte op de Rotterdam Open met dubbelpartner Bobbie de Goeijen zijn eerste ATP-punt. Het duo versloeg woensdag Laslo Urrutia Fuentes en Lennert van der Linden in drie sets (7-6/6-7/10-6). Een Rotterdammer die op de Rotterdam Open zijn eerste ATP-punt scoort, een bijzonder moment. Gefeliciteerd Glenn!

Was dit de eerste keer dat je samen met Bobbie een dubbel speelde?

Ja, ik denk het wel. Ik kan me niet herinneren dat we in het verleden ooit met elkaar speelden. Het bevalt in ieder geval goed!

Gaan jullie nu vaker samen dubbelen?

Ik ga volgende week met Robert dubbelen in Schoonhoven en verder moet ik even kijken. Ik heb het ook druk met de tennislessen die ik doordeweeks geef. Het is nu voor mij dan ook niet te doen om naar Duitsland of België te gaan om daar te spelen. Het moet wel heel goed gaan wil dat gaan gebeuren, maar het begin is er.

Je eerste dubbel ATP-punt is binnen. Wanneer kunnen we je eerste punt in de single verwachten?

Dat gaat denk ik nog wel even duren. Het is voorr mij wel wat makkelijker in de dubbel dan in de single. Over 1,5 maand word ik 26. Misschien dat het in de single in de toekomst een keer zal lukken, maar in de dubbel heb ik denk ik meer kans.

Verandert dit punt iets aan je motivatie? Dit smaakt vast naar meer. Ga je nu meer trainen?

Stel dat we hier de finale halen of winnen (wat heel lastig is, maar niks is onmogelijk) en dat het volgende week ook goed gaat…dan moet ik mezelf wel gaan afvragen of ik dergelijke toernooien niet vaker moet gaan spelen.

Hoeveel train je per week?

Weinig, omdat ik lesgeef. In de winter train ik af en toe twee of drie keer per week, heel soms drie keer per week. In de zomer is het al zo druk met de competitie dat ik heel weinig behoefte heb om daarnaast nog te trainen. Als ik ervoor zou kiezen om minder les te gaan geven om meer te kunnen trainen opent dat automatisch wat deuren. Als ik besluit om het nog een keer te gaan proberen moet ik dat niet nog twee jaar uitstellen.

Wat vind je van de Rotterdam Open?

Vorig jaar ben ik al een keer komen kijken en nu doe ik mee. Een erg leuk toernooi. De sfeer is erg goed, ook onderling met de andere spelers.

Mogen we je volgend jaar terug verwachten?

Ja absoluut! 

Recommended Posts

Leave a Comment