Een paar vragen aan het meisje met de mooiste naam van het toernooi

 In Nieuwsberichten

Vorige week won ze de future in Oldenzaal. Deze week speelt ze zowel in het dubbel- als enkelspel in Rotterdam. We stelden een paar vragen aan Valentini Grammatikopoulou, het meisje met de mooiste achternaam van het toernooi.

Hoe oud ben je?

18 jaar

Waar kom je vandaan?

Thessaloniki, Griekenland

Je bent onlangs verhuisd naar Nederland? Waarom?

Het is niet mogelijk om goed te trainen in Griekenland. Er zijn nauwelijks spelers om mee te trainen en ik miste een coach. Sinds een paar maanden woon ik in Nederland. Het is veel makkelijker om in Nederland en Duitsland te trainen.

Je behoort tot absolute top in Griekenland. Krijg je (financiële) steun?

Nee, helemaal niet. Daar is geen geld voor en tennis heeft geen prioriteit in Griekenland. Sponsors heb ik ook niet, mijn familie kan me niet helpen, dus momenteel probeer ik alles zelf te bekostigen. Ik ben op zoek naar een sponsor, maar voor mij, als Griekse in Nederland, valt dat niet mee.

Mis je je familie? Kom je nog in Griekenland?

Natuurlijk mis ik mijn familie. Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn moeder is Russische en woont in Sotsji. Mijn vader woont in Griekenland. Ik heb dit jaar mijn school afgemaakt in Griekenland, dus nu ben ik vrij om te reizen. Dit jaar zal ik waarschijnlijk niet meer in Griekenland komen. Voor mijn ouders is het financieel gezien niet mogelijk om naar mijn wedstrijden te komen kijken. Dat is jammer, maar dit is mijn werk en hier ga ik voor!

Hoe is de onderlinge sfeer bij de dames?

De sfeer onder de meiden is heel anders dan bij de mannen. Er is onderling veel rivaliteit, maar er zitten gelukkig wel een paar leuke meiden bij.

Wat is je doel?

Matwé helpt me (Valentini is de vriendin van de Nederlandse tennisser Matwé Middelkoop, red.). Het gaat veel beter nu ik met hem train. Nu moet ik een sponsor zien te vinden, daarna een coach en dan hoop ik de top 20 zien binnen te dringen.

Recent Posts

Leave a Comment