Interview met Lexie Stevens

 In Nieuws, Nieuwsberichten

Lexie Stevens
Leeftijd: 18
Nationaliteit: Nederlandse

De uit Prinsenland afkomstige Lexie speelt in Rotterdam haar eerste Future toernooi. Omdat ze heel veel reist, is een toernooi zo dicht bij huis wel fijn. “Ik reis heel erg veel, dus ik vind het ook echt leuk om nu even zo dicht bij huis te zijn, om bij wijze van spreken gewoon in de achtertuin te spelen. Mijn familie komt ook kijken, dat vind ik ook wel erg fijn!” 

Na vorig jaar in mei geslaagd te zijn van de middelbare school, is ze zich fulltime gaan richten op de tennissport. “Ik speelde vooral jeugdtennis, dit is pas mijn eerste Future toernooi. Hiervoor ben ik heel erg druk geweest met het spelen van jeugdtoernooien.” Het is eigenlijk fulltime werk, maar bij de jeugdtoernooien verdiende ze helemaal niks. Als ze een toernooi speelt in Duitsland, krijgt ze er wel wat voor, maar kan ze er zeker niet van rond komen. “Ik woon nu nog thuis. Het is zeker mogelijk om er later van te gaan leven, maar dan moet ik wel echt heel hoog gaan komen: Veel wedstrijden spelen, echt bij de Futures door gaan breken. Wie weet!” 

“Veel over mijn ervaring van mijn eerste Future toernooi kan ik nog niet vertellen, ik heb nog niet gespeeld. De sfeer is in ieder geval goed, iedereen hier is in ieder geval een stuk ouder dan ik zelf gewend ben, dus ik moet nog wel een wennen. Daarnaast moet ik ook nog even mijn plekje vinden, want ik ken nog niet zo heel veel mensen. Maar ik vind het wel een leuke sfeer die hier hangt.” 

Begin juli heeft Lexie gespeeld in de kwalificatieronde van het juniorentoernooi van Wimbledon, wat ze echt fantastisch vond. Eigenlijk heeft ze een fantastisch jaar achter de rug. “In januari heb ik op de Australian Open gespeeld, in juli op Wimbledon en ik kom net terug van het junior Europees Kampioenschap in Zwitserland. Iik vertrek vrijdag al naar New York voor de US Open, dus ik heb echt een fantastisch jaar achter de rug. Ik heb er hard voor gewerkt, maar dat harde werken wordt zeker beloond. Het is zo gaaf, zeker een mooie ervaring!” 

Vanaf 1 januari is ze te oud voor de junioren, dus gaat ze de stap zetten naar de senioren. “Na de US Open is er geen groot toernooi meer waar ik punten  kan halen, dus na september ga ik mij weer vol focussen op de Futures. Ik leer het meest van het spelen van een goede wedstrijd. Dan sta je  meer onder druk en speel je met andere mensen. Op een training sta je toch meer alleen met je coach. Dan leer ik ook super veel, maar van een wedstrijd leer ik meer. De rest van dit jaar ga ik zo veel mogelijk spelen, punten halen en kijken waar het schip strandt.” 

Hoewel Lexie graag singles speelt, is ze eigenlijk beter in het dubbelspel. “In vergelijking met andere meiden ben ik beter in de dubbel dan in de single. Daar heb ik wel vaker over na zitten denken: Als een single carrière niet zou lukken, dan zou ik het bij de dubbel gaan proberen.”

Zodra ze een goede partner heeft gevonden voor de dubbel, zou ze ook zeker ook een dubbel carrière willen opstarten. “Zolang ik nog fit genoeg ben, waarom niet? Ik ken een meisje waar ik wel goed mee dubbel . Met haar ga ik deze week ook  dubbelen. Dus als wij samen klikken en we spelen dezelfde competities, dan zou dat wel een erg leuk plan zijn. Ik ben nog jong, maar ik heb wel veel last van blessures. Dat is het enige wat een dingetje zou kunnen zijn. Maar, ik ga sowieso niet opgeven!” 

Dromen voor de toekomst heeft Lexie niet echt. “Ik bekijk alles gewoon stap voor stap. Ik ben heel erg van in het nu leven en dan kijken waar het uitkomt.” Een droom om te trainen in het buitenland heeft ze niet. “Lekker in Nederland, vanuit hier zou ik graag naar de top willen. Ik vind Nederland super fijn, ik vind thuis super fijn, dus vanuit hier is gewoon prima. Echt een droom zou toch wel zijn om Australië te halen. Deelnemen aan de Australian Open voor volwassenen lijkt me wel echt heel gaaf! Ik ben er dit jaar geweest met de junioren en het was echt supergaaf. Het was echt niet normaal! Maar voor nu het gewoon stap voor stap bekijken. Ik ben nu bezig met dit toernooi, en daarna ga ik mij focussen op het volgende toernooi. Je weet nooit hoe het gaat lopen.” 

“Vrijdag vertrek ik naar New York om daar na de US Open ook Futures te gaan spelen. Welke weet ik nog niet zo goed, maar dat gaan we daar bekijken!”

Door Lineke Veldhoen

Recommended Posts

Leave a Comment