knltb-logo

KNLTB

Samenwerking. Uit de samenwerking tussen Rotterdam Topsport, KNLTB en de toenmalige Tennis Academy Rotterdam (sinds 1 juli 2016 van naam veranderd in At Vantage Tennis Academy) is 10 jaar geleden de eerste Future gestart. De 3e editie was een Challenger editie dames en de daarop volgende edities weer dames en heren Futures. De KNLTB ondersteunt het jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Fed Cup, Davis Cup en alle nationale kampioenschappen. Toernooien zoals Futures (Rotterdam Open, 25 ATP punten),  Challengers (75-125 ATP punten), en Rosmalen, (ATP 250) worden allen begeleid door de afdeling Toptennis van de KNLTB.

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

Promoten. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Fed Cup, Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

De KNLTB staat voor het vergroten van de betekenis van tennis in de Nederlandse samenleving door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit, ontwikkeling, promotie en organisatie van tennis als life-time sport voor iedereen op elk speelniveau.