Het Toernooi

Rotterdam Open

Op de Rotterdam Open kun je als tennisliefhebber de aanstormende talenten en potentiële toekomstige toppers in actie zien. De Rotterdam Open is een internationaal future toernooi (ITF) voor dames en heren met WTA/ATP ranking. De tiende editie van het toernooi vindt plaats van 20 tot en met 26 augustus 2018 (kwalificaties op 18 en 19 augustus) op Tennispark Victoria in Rotterdam Kralingen. De Rotterdam Open 2018 heeft USD 15.000,- aan prijzengeld voor zowel de dames als de heren.

De Rotterdam Open is na het ABN AMRO World Tennis Tournament het tweede tennisevenement van de Maasstad. In tegenstelling tot het ABN AMRO WTT wordt de Rotterdam Open buiten gespeeld op gravelbanen.

Voor veel opkomende tennissers zijn Future toernooien zoals de Rotterdam Open dé springplank naar de wereldtop. De spelers doen op deze toernooien internationale wedstrijdervaring op en kunnen felbegeerde punten voor de wereldranglijst verdienen. Spelers die succesvol zijn op ITF Circuits kunnen toegang krijgen tot de toernooien van de ATP World Tour en WTA Tour.

Na een succesvol debuut in 2017, wordt dit jaar voor de tweede keer een internationaal rolstoeltoernooi toegevoegd aan het hoofdtoernooi. Dit toernooi maakt deel uit van de UNIQLO Wheelchair Tennis Tour.

Nieuw dit jaar op de toernooiagenda is een Internationaal Padeltoernooi. Uit binnen- en buitenland komen de beste padelspelers hun padelkunsten vertonen. Dit allemaal om internationale punten te scoren voor de wereldkampioenschappen. Padel groeit en trekt veel publiek door de bijzondere rally’s.

Rondom de Rotterdam Open 2018 worden door At Vantage Tennis Academy gedurende de gehele toernooiweek veel side events georganiseerd onder het motto “Tennis is voor iedereen, tennis verenigt”. Zo staan er onder meer een Kids Day, recreatief Dubbel Event, Rood-Oranje-Groen toernooi, tenniskamp en Business Borrel op het programma, kortom: voor elk wat wils!

Alle wedstrijden die tijdens de Rotterdam Open worden gespeeld zijn de gehele week gratis toegankelijk voor het publiek.

Organisatie

  • Raymond Schot
    Raymond Schot Toernooidirecteur
  • Carla Schot
    Carla Schot Event & Sponsorship manager
  • Susanne de Bruin Vermaas
    Susanne de Bruin Vermaas Penningmeester & hoofd infodesk

Winnaars heren 2018

Runner up Nik Razborsek, Raymond Schot and Rotterdam Open 2018 winner Manuel Guinard

Winnaars dames 2018

Raymond Schot, runner up Sviatlana Pirazhenka and winner Marina Bassols Ribera

Winnaars heren 2017

Thiemo de Bakker winnaar Rotterdam Open 2017, Gijs Brouwer tweede plaats

Winnaars dames 2017

Karen Barritza winnares Rotterdam Open 2017, Tayisiya Morderger tweede plaats

Winnaars heren 2016

winnaars-heren-rotterdamopen-2016

Winnaars dames 2016

winnaars-dames-rotterdamopen-2016

Bekijk alle toernooiwinnaars